Endelig fundet

Pizza version 1,2 og 3 plus opskrift i bunden incl. boller

Jagten på den perfekte pizza dej er nu fundet herhjemme. Efter forskellige test med lige fra hvedemel, hvedemel med lidt grovere mel i og en durummel fin- til brød og pasta som jeg i øvrigt fandt til 5 kr i netto. Er konklusionen nu af den sidste er den vi vil bruge fremover. Den giver det vi ønsker og let at arbejde med.

Den er super let at lave og kan hæve alt fra 30 min til du skal bruge den.

Nu har jeg jo lavet den et par gange og husker mål i hovedet. Så nu skal den finpudses og der skal afprøves ting som ost inde i kanten, ny hjemmelavet krydder blanding og tykkelse.

Version 1 med hvedemel blev ikke færdigbagt helt i bunden efter de anbefalet minutter og hang fast i ”bagepapiret” (ret øv da vi alle var pænt sultende og endte med at sidde og bide i ”bagepapiret”) så det var en ommer. Klæg pizza dur ikke …. Væk sagde prinsessen (det er så ikke mig der er prinsessen herhjemme).

 😥

Version 2 blev der prøvet med en hvedemels blanding hvor det var grovere mel i for at se om det ville hjælpe på sprødhed og bagetid blev lidt forlænget. Den blev heller ikke god dog kunne den spises, men helt tilfreds var jeg nu ikke…. Så igen, væk sagde prinsessen

 🤨

Version 3 blev så med durummel fin-til brød og pasta og i vores verden sad den lige i skabet. Så det blev skrevet bag øret så når jeg falder over det bliver det købt. Jeg ved skam godt man skal bruge pizza mel/tippo 0 men som et alternativ og noget nyt blev det så det andet… Skal lige siges at opskriften anbefaler hvedemel men nogen gange skal man bare prøve sig frem. Vi er jo ikke ens alle sammen.🤪

Det kan jo også være at man vælger en hel 4 mel blanding og som jeg har skrevet er det jo bare fantasien der sætter grænser.

Pizzadej ala corduas (dobbelt potion)

Ting du skal bruge

En skål, dl mål, spiseske (med mindre du tager på slum), el pisker med dejkroge eller klør 5, et viskestykke, kagerulle, bagepapir og 3-4 bageplader eller nogle runde.

500 gram durummel fin- til brød og pasta (du kan jo prøve de andre mel typer der er) gem lidt til bagefter når den skal rulles ud en kan godt trække lidt mel og så hænger den ikke fast i bordet.

½ pakke gær

3 dl lunkent vand

4 spsk. olie

En smule salt

2 Pizza sauce som kan købes i en brik i netto for ca 5 kr med mindre du laver din egen

Rød, grøn og gul peber

Kød da vi ikke er veganer

Krydderi blanding som er hjemmelavet.

Rødløg og en anelse hvidløg

Det er jo op til dig selv at bestemme hvad du vil have på men husk ikke at overfylde da bunden ikke bliver sprød. Til bollerne kan bruges kerner, revet ost og skinke strimler

  1. Gæren smuldres i det lunkne vand i skålen og skal opløses helt.
  2. Tilsæt mel, salt og olie og piskeren tages i brug indtil dejen er næsten er samlet.
  3. Kom olie op hænderne (huske at tage smykker at) og ælt dejen til en kugle.
  4. Kom viskestykke over og placere skålen et lunt sted i mindst 30 min.
  5. Skrue ovnen op på 250 varmluft. Kom lidt mel på bordet og kuglen tages ud af skålen. Tril den lidt til en pølse og del i 3-4 stykker. (det kan være en ide at være 2 da det går lidt hurtigere. Børn og barnlige sjæle vil elske at få lov til at selv lav sin pizza. Har en teenager i huset og vi konkurrere om hvems pizza bliver rundest og ligner en pizza mest.
  6. Så er det skam bare at rulle dejen ud men huske at vende den engang i mellem og kom lidt mere mel på. Rul til den har den størrelse og tykkelse som du ønsker (herhjemme bliver den tynd så den for en sprød bund). Eller også bruger jeg de runde bageplader (som er beregnet til pizza og er købt i Lidl engang for 2 år siden)
  7. Jeg folder dejen let sammen 2 til 3 gange og hurtigt over på den runde bageplade (men en normal firkant er også god bare husk at den udrullet dej skal ca være på str. med en stor spisetallerken). Til den runde plade skal dejen være ca. 4-6 cm større end pladen så kan jeg nemlig lave en kant der er fyldt med ost (revet) som i øvrigt er super lækker. Den laves ved at ligge ost et stykke inde hele vejen rundt og folde kanten over osten. Plusset ved den runde plade er at den næsten ligner en rigtig pizza og bunden bliver fantastisk.
  8. Når dejen så er kommet på pladen er det bare at komme tomatsauce osv. osv. osv. og slutte af med ost. Bare lige for at sige noget vigtigt er at jo mere fyld med mere der kommer på skal man lige huske at det udskiller væde og jo mere væde jo blødere bund.
  9. Ovnen åbnes og de nu lækre pyntet pizzaer kommes i ovnen i ca. 15-25 minutter bare husk lige at kigge til at for de skulle jo nødigt blive sorte.
  10. Så er det bare at tage pizzaerne ud og velbekomme.🤪

For lige at nævne en ting til er det også en fantastisk dej og ved enkelte justeringer kan laves til boller de skal blot efterhæve i ca. 40 minutter når de er lavet til boller. Jeg valgte at proppe dejen med kerner og efterfølgende komme skinkestrimler og ost inden i bollen. Så penslede jeg dem med et æg med pizza krydderi blandingen og gave dem ca. 12-15 minutter.

 

Seneste kommentarer

22.05 | 07:41

Super flot video.mange hode scener.

22.05 | 07:38

Fantastisk og fængslende .
Flot lavet

21.05 | 07:42

Kool video 🤘

06.08 | 20:13

du er kommet rigtig langt og det er sgu fedt af se , det er små ting der skal rettes på nu , men dine billeder er gode

Del siden