Pizza version 1,2 og 3 plus opskrift i bunden incl. boller
Jagten på den perfekte pizza dej er nu fundet herhjemme. Efter forskellige test med lige fra hvedemel, hvedemel med lidt grovere mel i og en durummel fin- til brød og pasta som jeg i øvrigt fandt til 5 kr i netto. Er konklusionen nu af den sidste er den vi vil bruge fremover. Den giver det vi ønsker og let at arbejde med.
Den er super let at lave og kan hæve alt fra 30 min til du skal bruge den.
Nu har jeg jo lavet den et par gange og husker mål i hovedet. Så nu skal den finpudses og der skal afprøves ting som ost inde i kanten, ny hjemmelavet krydder blanding og tykkelse.
Version 1 med hvedemel blev ikke færdigbagt helt i bunden efter de anbefalet minutter og hang fast i ”bagepapiret” (ret øv da vi alle var pænt sultende og endte med at sidde og bide i ”bagepapiret”) så det var en ommer. Klæg pizza dur ikke …. Væk sagde prinsessen (det er så ikke mig der er prinsessen herhjemme).
😥
Version 2 blev der prøvet med en hvedemels blanding hvor det var grovere mel i for at se om det ville hjælpe på sprødhed og bagetid blev lidt forlænget. Den blev heller ikke god dog kunne den spises, men helt tilfreds var jeg nu ikke…. Så igen, væk sagde prinsessen
🤨
Version 3 blev så med durummel fin-til brød og pasta og i vores verden sad den lige i skabet. Så det blev skrevet bag øret så når jeg falder over det bliver det købt. Jeg ved skam godt man skal bruge pizza mel/tippo 0 men som et alternativ og noget nyt blev det så det andet… Skal lige siges at opskriften anbefaler hvedemel men nogen gange skal man bare prøve sig frem. Vi er jo ikke ens alle sammen.🤪
Det kan jo også være at man vælger en hel 4 mel blanding og som jeg har skrevet er det jo bare fantasien der sætter grænser.
Pizzadej ala corduas (dobbelt potion)
Ting du skal bruge
En skål, dl mål, spiseske (med mindre du tager på slum), el pisker med dejkroge eller klør 5, et viskestykke, kagerulle, bagepapir og 3-4 bageplader eller nogle runde.
500 gram durummel fin- til brød og pasta (du kan jo prøve de andre mel typer der er) gem lidt til bagefter når den skal rulles ud en kan godt trække lidt mel og så hænger den ikke fast i bordet.
½ pakke gær
3 dl lunkent vand
4 spsk. olie
En smule salt
2 Pizza sauce som kan købes i en brik i netto for ca 5 kr med mindre du laver din egen
Rød, grøn og gul peber
Kød da vi ikke er veganer
Krydderi blanding som er hjemmelavet.
Rødløg og en anelse hvidløg
Det er jo op til dig selv at bestemme hvad du vil have på men husk ikke at overfylde da bunden ikke bliver sprød. Til bollerne kan bruges kerner, revet ost og skinke strimler
For lige at nævne en ting til er det også en fantastisk dej og ved enkelte justeringer kan laves til boller de skal blot efterhæve i ca. 40 minutter når de er lavet til boller. Jeg valgte at proppe dejen med kerner og efterfølgende komme skinkestrimler og ost inden i bollen. Så penslede jeg dem med et æg med pizza krydderi blandingen og gave dem ca. 12-15 minutter.