Brød er der siger knæk
Her
den anden da kom min kæreste hjem med knækbrød fra en bager hun havde fået fordi en af hendes kollegaer gik på ferie. Efter at have smagt et så kom tanken da jeg så prisen ”ej det må kunne gøres
billigere og bedre” og efter at have studeret og smagt det begyndte hjerne så at arbejde.
Det jeg kunne se i det var solsikke frø, græskarkerner, sesamfrø,
birkes, hørfrø og havregryn ud over det kunne jeg smag stor stykker flage salt også var det jo bare at bruge sin ”sunde” fornuft (ikke altid det jeg er kendt for😀) så der skulle mel i vand og olie til at binde sammen med og for det ikke bliver kompakt lige bagepulver i. Forholdene og en tur var så lidt af et gæt men jeg her prøvet i dag og syntes selv
de er blevet super gode men testen skal lige bestås når kæresten kommer hjem senere i dag.
Men her kommer så min version på brød der siger knæk👍
Ingredienser:
Jeg valgte at brugen en stenalder brød blanding da jeg helt tilfældig havde sådan en stående.
Ca. 4-5 dl stenalder brød blanding
(hvis der er mandler og hasselnødder i giv dem en tur i morter eller noget andet så det bliver i mindre stykker)
Ca. 1 dl havregryn
Ca. 3,5 dl mel (jeg brugte hvedemel men andre typer som rugmel m.m. kan sikkert også bruges dog husk jo grovere mel jo mere vand)
1 tsk. bagepulver
2,5-3 dl vand
0,5 dl olie
Flagesalt til pyntning
Det du så skal gøre herfra er at blande alle ingredienser (-salt det er til at komme på til sidst) så det bliver en form for grød
(ligesom en havregrød der har fået lidt for meget).
Ovnen tændes på 180 varm luft.
Halvdelen af grøden kommes midt på et stykke bagepapir derefter kommer du et stykke bagepapir til oven på og du fatter en
kagerulle og ruller derud af (det er så her at mandler og hasselnødder kan volde problemer hvis de ikke er i mindre stykker). Rul så meget du vil men husk jo tykkere lag jo mere bagetid.
Når du mener du har den perfekte tykkelse (min var max 0,3-0,5 cm og ja jeg har målt dem).
Så fjerner du det øverste stykke bagepapir som du så kan bruge til den anden halvdel som du gør det samme med.
Hvis du er i besiddelse af en pizza kniv (kan anbefales og er det letteste bruge) skær du riller i dejen, så deles de ligeså fint selv under bagningen.
Her kan du så drysse flagesalt ud over hvis du har den lyst.
Pladerne kommes i ovnen og efter ca. 20-25 minutter var mine klar.
Lad dem gerne køle af inden du kaster dig over dem som et rent kagemonster.
Hvis der er flere tilbage efter prøvesmagning kommes de i en kagedåse og hvor lang tid de holde ja det er undersøgt endnu.
VELBEKOMME her er der så brød med knæk