Bagepapirspakker tager overhånd med kylling
Okay her er hvad der er meget på menuen pt. Grønsager og rodfrugter i bagepapirspakker.
Jeg har fået et mindre trip med at alt skal pakkes ind og kommer i ovnen gerne sammen med kylling.
Mit trip med ting i bagepapir startede med en uskyldig opskrift jeg faldt over i en kogebog som har mange tyske opskrifter (kyllingen er en ”kopi”
fra et smagsindtryk fra en Lidl kylling)
Det startet i det uskyldige med kartofler, peberfrugt, tomat hurtigt vendt på panden og efterfølgende 2-4 appelsinskiver det bliver vendt i honning og saften fra en hel appelsin på panden også
over det ”grønne”, så pakning og derefter i ovnen.
Men nu har det udviklet sig til en større proces (for mit vedkommende, da prinsessen ikke spiser alt tilberedt grønt) og fra at gå med et par ting er
det blevet porre delt på langs, svampe i skiver, gulerødder i tern, hele hvidløgsfed (måms), kartoffeltern, ærter (til prinsessen), pastinak i tern osv. Osv….. ikke det store raketvidenskab men tripper meget over det.
Det er let, lækkert og passer sig selv men mere om tilberedning og tider senere.
Nu til proteinet …. Kylling i hjemmelavet marinade men først lidt historie bag kyllingen.
Det hele starter med en tur i Lidl forbi deres tilbuds
boks.
Jeg stod og skulle lave kylling og i lidt forvirring kom jeg til at tage en citron/timian marineret kylling og først da jeg kom hjem så jeg det. Ja ja jeg ved godt at man kan se de mega store bogstaver og ”farven”
på kyllingen men med skrigende unger og en lidt stresset hjerne glemte jeg det og vupti fandt kyllingen i min indkøbskurv. Og det er ikke noget jeg har fortrudt efter at have smagt den. Sindssyg saftig, sprødt skind og mør uden lige.
Så tænkte jeg, det må kunne laves selv og marinaden er jo næsten ligetil, jeg mener citron og timian kylling, hvor svært kan det lige være????
Men hvorfor stoppe med citron og timian tænkte jeg højt i
køkkenet? næ nej honning, salt, hvidløgspeber, olie og oregano (i stedet for timian).
Jeg elsker kylling men at partere kyllinger er let for mig. Det gælder om at finde ledende og skære (her er det en god ide at
finde en skarp kniv og gerne en spids en af slagsen). Nu kan jeg snart kalde med kyllingekiru efter utallige parteringer og det tager max 5-7 minutter at klare det (ja jeg har taget tid på det bare for sjov). Så med en kylling i mange stykker er
du klar til marinering.
Hvis du er nybegynder med partering af en kylling er det bare at mærke dig frem og der hvor der et led skær man. Knægter (herhjemme) er ved at lære det og i løbet af 10 minutter har han klaret det
dog ikke til ug kryds og bolle men øvelse gør mester. Det kan dog ligne et trafikuheld engang i mellem men det påvirker jo ikke smagen.
Man kan også tage den lidt dyrere og lette vej ved at købe udskåret stykker
hvis tiden er ”knap” og man ikke gide at fedte rundt med en hel kylling.
Når, men her er hvad du skal gøre og bruge til mine grønsags m.m. bagepapirs pakker og marineret kylling.
Bagepapirstykker
i størrelse der passer til indhold 1 stykke per person
Snor til lukning af pakkerne
Salt
Peber
Lidt smørelse (olie/flydende margarine)
Hvidløg 2 fed eller 4
Gulerødder i mindre stykker
Svampe i skiver
Pastinak skrællet og i mindre stykker
Rød og gul peber i stykker
1 stks. porre delt på langs (skær gerne lidt top og bund
af så det bliver en størrelse porre)
Tomat i skiver, tern eller både
Ærter bælget eller fra frostpose
Kartofler i tern (ikke for store men heller ikke for små)
Det er
hvad der kommer i vores pakker. Husk at have et smil med i køkkenet og gerne lidt musik som måsen kan vrikke til og evt. brug en smukke røst så selv den mest garvet sanger bliver misundelig/”misundelig”.
Mad kommer
til at smager bedre hvis man tilføjer lidt kærlighed og musik (bare tænk på kobe kød. Køerne for musik og massage ja ja og sprut/øl)
Til marinaden er det (hvis du ikke køber
en færdig marineret gokke)
En skål til at mikse marinaden
En pose eller en bøtte med låg så kyllingen kan ligge og hygge sig i ca. 1-2t i køleskabet
Gaffel/ske eller et mindre
piskeris
Friskpresset citronsaft ca. 1 stks.
Honning sådan ca. et godt tryk hvis det er den flydende ellers ca. en stor spiseske
Lidt salt og peber
En sjat olie
Timian eller oregano
Mens der piskes godt rundt i skålen med alle ingredienser, må man der godt rystes lidt mås bare lige husk at tænd for musikken ellers ser det måske lidt underligt ud. Derefter smag marinaden til, husk den skal være lidt sød, lidt syrlig og salt og peber skal kun lige anes i baggrunden. Når du har lige din smag hælder du det over kyllingestykkerne (dog vil jeg anbefale at brystet bliver tilberedt for sig da det jo skal have lidt mere tid en lår m.m). Du må gerne bade de små kylle rylle stykker lidt og derefter luk enten pose eller bøtte godt til. Ind på køl med kylle. Efter 30 min kigger du til den og ”ryster” godt rundt så alle stykker for lidt at den dejlige marinade. Ryste proceduren kan gøres hvert 30 minut ca. så bliver det bedst efter min mening.
Tænd
for ovnen 180 grader varmluft. Mens ovnen varmer op kan grønsager/rodfrugter gøre i stand og choppes op til passende stykker. Her vil jeg lige påpege at f.eks. kartofler og peberfrugter har forskellige tilberedningstid så
søg for at de ”hårde” rodfrugter/grønsager er en my mindre end de ”bløde”.
Bagepapir lægges på bordet eller et spækbræt og det grønne som nu er i tern, skiver eller mindre
stykker ligges midt på papiret.
Så er det ellers bare at ”pynte” løs indtil man mener der er nok på. Kom lidt olie eller flydende margarine på toppen efterfulgt af salt, peber og et par let trykket hvidløg.
Andre krydderier kan også tilføjes hvis man lyster og evt. friske krydderurter. Her er det så en fantastisk ide at minde dig om at have klippet/skåret 2 stykker kødsnor (pr. pakke) ud som skal bindes i hver ende så pakken
lukkes ordentligt. Det er også vigtigt at sige at pakken skal være lukket helt til i ”toppen” så dampen ikke fiser ud for at bliver det en lidt trist oplevelse.
Kyllingestykkerne som nu har elsket at ligge i ”badet”
af marinaden ligges i et ildfast fad og resten af marinaden hældes over. Her kan man hvis man har lyst udvande(ca. 1t i koldt vand) lidt (3-5 teskeer) karpers og strø dem ud over den nu ellers så glade kylling og gøre den lidt mere
glad.
Kyllingen kommes i ovnen i ca. 40-60 minutter afhængig af størrelse på stykkerne (man kan tjekke kylle ved at stikke en kødnål i et af de ”store” stykker og hvis saften er klar er kylling færdig.)
Den nu færdig snøret og pakket bagepapirspakke skal ca. have 30-40 minutter igen afhængig af mængden af fyld.
Så der skal times lidt (men ikke meget) men ellers må
kyllingen godt trække lidt men dine pakker bliver færdige.
Når det hele er klar serveres hele grønsagspakke lukket så duften først kommer frem når du åbner den også er det bare at sige velbekomme
og nyd det hele.